אגודת היצרנים המנועים כמו גם סוחרים (SMMT) יש את ליבה במקום הנכון. אבל “קול התעשייה המוטורית” זקוק לשיטה מאוזנת יותר כמו גם מציאותית למכוניות נטולות נהגים.
זה כל כך אקסטטי לגבי הסיכוי שלהם שאני רואה את הדמויות שלה בזהירות יתרה, אם לא חשד עמוק. יתר על כן, חלק מדעותיה הנוגעות לתפקידה של בריטניה בתעשיית הרכב העולמית נטולת הנהגים נראות שאפתניות מאוד.
פרסומת – המאמר הקצר נמשך להלן
ראשית, המספרים. הסטטיסטיקות האחרונות שפורסמו ב- SMMT טוענות כי 731,000 אנשים מועסקים ברחבי עסק הרכב בבריטניה. אבל בזכות ההגעה האפשרית של מודלים נטולי נהגים/אוטונומיים, הנתון הזה יטלטל כמעט 50 אחוז ליותר ממיליון עד שנת 2030. אני ספקן עמוק. אף אחד לא יודע כמה, אם בכלל, צרכנים באמת רוצים אמצעי תחבורה נטולי נהג.
• המדריך המלא שלנו למכוניות נטולות נהגים
חיזוי נוסף של SMMT כמו גם חוקר KPMG צופה כי 15 שנה מעכשיו “כלי רכב חדשים אלה יעניקו דחיפה שנתית של 51 מיליארד ליש”ט לכלכלה בבריטניה”. “דחיפה” ענקית כזו לתעשיית המנוע המסורתית שלנו, שהופכת כיום מתחת ל -60 מיליארד ליש”ט בשנה, היא, שוב, אופטימית ביותר. ניחושים?
אפילו פחות משכנע היא הטענה “לבריטניה יש הזדמנות ייחודית להוביל את הדרך בפיתוח מכוניות המחוברות כמו גם ללא נהגים של מחר”. בֶּאֱמֶת? בריטניה היא אחת מכמה מדינות שמנסות לתפוס פרוסה מהפעולה חסרת הנהג. זה הופך אותו למתמודד גרידא, כמו גם לא חזק כמעט כמו כמו יפן, גרמניה כמו גם אמריקה שנמצאים לפנינו מבחינת תכנון, בנייה כמו גם בדיקת מכוניות שמניעות את עצמן.
טויוטה כמו גם הונדה הכניסו אותי לרכב האוטונומי שלהם לפני רבע מאה. קבוצת פולקסווגן עשתה את אותה עשור בערך. בריטניה היא חסיד, לא מנהיג, כמו גם בהחלט לא שחקן “ייחודי” במשחק הרכב חסר הנהגים.
אמת לא נוחה נוספת היא שהתעשייה נטולת הנהגים נועדה להרוג יותר מקומות עבודה ממה שהיא יוצרת. על פי ההערכה, בבריטניה יש כמיליון עובדים במשרה מלאה או חלקית הנוהגים במכוניות, מוניות, לימוזינות, אוטובוסים, מאמנים, טנדרים, משאיות כמו גם כלי רכב אחרים למחייתם. באופן בלתי נמנע, חלקם, רובם או כולם יתאמינו. אולי ה- SMMT יכול לשים דמויות ראשית, העלות החברתית של השלכת הנהגים האלה על ה- Scrapheap כמו גם שנית, המחיר לשלם להם דמי אבטלה לטווח הארוך.